Zitten blijven is duur

Onderwijs kan goedkoper en effectiever, aldus een ambtelijke IBO-werkgroep. Zitten blijven is bijvoorbeeld een ondoelmatige werkwijze die nodeloze kosten veroorzaakt en leerlingen demotiveert. Het onderzoek ‘Effectieve leerroutes in het funderend onderwijs’ bepleit serieus werk te maken van alternatieven daarvoor, lezen we op de website van ScienceGuide: Zitten blijven is duur.

Sander Dekker reageert: “Lentescholen, zomerscholen, schakelklassen, plusklassen, eerder examen doen of examen doen op een hoger niveau: het zijn allemaal voorbeelden van manieren waarmee scholen en leraren hun leerlingen vooruit kunnen helpen. Het is wenselijk dat deze vormen van preventie en maatwerk vanzelfsprekend onderdeel worden van het handelingsrepertoire van iedere school en van iedere leraar. Want wie er pas aan het eind van het jaar achter komt dat een leerling meer tijd, aandacht of uitdaging nodig had, is eigenlijk al te laat.”

Fijn dat ik het een keer met Sander Dekker eens kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*