ZOMERSCHOOL: WEL EN WEE

De tweede week is gestart en op de eerste dag hebben we een jongen moeten verwijderen.
Hij had al een paar waarschuwingen gehad, zijn moeder was al op school geweest, maar gisteren ging het ondanks de afspraken weer mis. Tijdens de pauze heeft hij zo maar twee kinderen geschopt. Toen was de maat vol. Voor hem is de Zomerschool geëindigd.

Met de jongen die geen medicijnen wilde slikken omdat het Ramadan is, zijn afspraken gemaakt. Hij neemt zijn medicijnen in en de juf is nu de apothekersassistente, d.w.z. zij zorgt ervoor dat hij op tijd zijn medicijnen slikt. Voor iedereen een goede oplossing, maar vooral voor de jongen zelf. Hij is nu heel gelukkig op de Zomerschool. Hij heeft hier zelfs vrienden, meisjes en jongens, terwijl hij op zijn eigen school gepest wordt en geen vrienden heeft. Voor hem is de Zomerschool nu een fantastische tijd!

Omdat we dit jaar met twee extra groepen van start zijn gegaan, hadden we te weinig memoriekaartjes. Leerlingen vinden het nu juist zo leuk om ook af en toe met een memoriespel de nieuw geleerde woorden te oefenen.

Vandaag hebben ouders dus geholpen met het knippen en lamineren van woordkaartjes. Ouders maken zo ook kennis met een manier van oefenen die leuk is en zij ook thuis met hun kinderen kunnen doen. Ouders merkten op dat zij zelf ook nog wel wat kunnen leren, want veel woorden die de kinderen moeten kennen, kennen zij ook niet!

Eén vader en acht moeders hebben zo gezellig aan tafel gezeten. Terwijl ze knipten en stapeltjes maakten, hebben ze een goed gesprek gehad over de Zomerschool. Ook hebben ze het e.e.a. uitgewisseld over de basisscholen waar hun kinderen op zitten. Het heeft ertoe geleid dat ze samen nog meer uit de Zomerschool willen halen en afspraken hebben gemaakt voor een extra ouderbijeenkomst. Volgende week staat er een ouderbijeenkomst over de schoolkeuze voor het voortgezet onderwijs gepland. Aansluitend gaan ze samen verder brainstormen. Mooie ontwikkelingen dus!

1 reactie op ZOMERSCHOOL: WEL EN WEE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*